بلاگ آموزشی

بلاگ اموزشی

همبندی الکتریکی در سازه‌ها

همبندی الکتریکی چیست؟

هر جا صحبت از همبندی است منظور همبندی اصلی و اضافی مطرح می شود.

 درهمبندی اصلی کلیه تاسیسات فلزی  و اسکلت فلزی و آرماتورهای اسکلت بتنی سازه به یکدیگر متصل و به  شینه اصلی زمین  ساختمان می‌شود.

عکس همبندی الکتریکی اصلی

همبندی اضافی

کلیه تاسیسات فلزی داخل ساختمان یا کارخانه یا پست برق نظیر لوله‌های آب و گاز و فاضلاب، شیلد کابل برق و تلفن و سقف کاذب به هم متصل شده و در محیط‌های خاص نظیر حمام و سرویس دستشویی آشپزخانه، استخر، اتاق عمل، دامداری ها و بسیاری از اماکن و تاسیسات انجام می شود.

عکس همبندی اضافی

مزایای همبندی چیست؟

همبندی فانتزی نیستش و همه نوع سازه (فلزی، بتونی و ترکیبی) در تمامی سقف ها و ستون ها نیازمند انجام همبندی هستند.

معرفی روشی نوین در همبندی الکتریکی در سازه های بتونی

امروزه به دلیل مزایای بالا از این سازه ها بصورت ترکیبی استفاده می شود نکته حایز اهمیت اتصال صحیح تمامی اجزا فلزی سازه به یکدیگر است.

مراحل انجام همبدی در سازه های بتونی:

مراحل اول طراحی :

مهم‌ترین گام طراحی بهینه همبندی با رعایت استاندارها هست. بهتر است قبل از همبندی نقشه تهیه و برآورد اجناس و لوازم صورت گیرد و سپس نصب و اجرا و درنهایت نقشه نهایی در صورت تغییرات در نقشه اولیه ترسیم شود.

نقشه همبندی الکتریکی در فداسیون بتونی

در این نقشه مسیر همبندی اصلی با رنگ آبی مشخص‌شده است و دایره‌ها  اتصالات فلزی هستند که همبندی را به سازه وصل می‌کنند و به‌منظور ارتباط و تست همبندی چهار باکس در هر طبقه نصب‌شده است در همه طبقات این کار انجام‌شده است

تهیه اجناس مورد نیاز همبندی

مهمترین وسیله در همبندی هادی همبند است در حال حاظر از هادی (سیم) مسی لخت سایز ۲۵ میلیمتر مربع و میلگرد های ساختماتی و راندوایر با قطر ۱۰ میلیمتر و همچنین از هادی (سیم) فولادی لخت سایز ۵۰ میلیمتر مربع اسفاده می شود که هرکدام مزایا و معیب خود را دارد.

همچنین نیاز به اتصالات فلزی داریم که هادی همبندی را به سازه متصل نماید برای این منظور انواع بست، کلمپ، کرپی ساخته شده اند که براساس نوع هادی همبندی و شرایط سازه و سلیقه طراح یا مجری استفاده می شوند.

نصب و اجرای همبندی الکتریکی

الف-در فنداسیون

درست زمانی که آرماتورهای سازه حالا چه کف فنداسیون و یا سقف طبقات و یا ستون ها بسته شده و بایستی بتون ریزی شود گروه مجری همبندی در محل حاضر شده و مطابق نقشه شروع به کار می نماید و مراحل اجرای آن بصورت زیر است:

۳-۱ –  بر اساس طول محیط سازه هادی پیرامونی آماده و در دور سازه قرار می گیرد.

۳-۲ –  بر اساس ارتفاع ستون های اصلی چهار گوشه ساختمان و یک ستون مشترک در آسانسور و راه پله ساختمان (در صورتیکه فواصل ستون های کنج ساختمان بیشتر از ۲۰ متر باشد ستون های بیشتری نیاز است) مطابق با ارتفاع ساختمان و کمی اضافه تر سیم یا هادی درون ستون بصورت انتظار پیش بینی می شود البته اگر از میلگرد استفاده شود اینکار به راحتی میسر نیست..

۳-۳ – بر اساس طول محیط سازه آسانسور و راه پله هادی پیرامونی آماده و در دور آنها قرار می گیرد (البته اگر بیش از یک آسانسور باشد تمامی آنها لازم دارند) و بهتر است هادی یا پلیت در خروجی نصب شود.

-۴- اتصال هادی های ستون ها و هادی پیرامونی به یکدیگر با استفاده از انواع بست

۳-۵ اتصال هادی های همبندی پیرامونی سازه به خود سازه با استفاده از  انواع بست

۳-۵ اتصال هادی های همبندی پیرامون آسانسور و راه پله سازه به خود سازه با استفاده از  انواع بست

۳-۶ اتصال سیم های همبندی داخل ستون ها با استفاده از  انواع بست

۳-۷ پس از نصب بست ها ی همبندی حالا نوبت نصب پلیت یا هادی انتظار همبندی می رسد و در این مرحله بایستی به منظور گرفتن خروجی از همبندی از یک روش برای انشعاب هادی همبندی استفاده کنیم.

۳-۸- در این مرحله بایستی تمامی سیم ها یا هادی ها همبندی با سیم آرماتور بندی از نوع گالوانیزه گرم بصورت هر یک متر یکبار متصل شود

ب- طبقات

ج- بام

د-خرپشت

شرکت بهنام آسان کیمیا هرگونه خدمات مربوط به تست ارت در مرحل پروژه در اسرع وقت با کارشناسان مجرب انجام میدهد.

فروش کابل و هادی ارت با بهترین متریال